Tento e-shop používa cookies, ktoré pomáhajú zabezpečiť kvalitu našich služieb.

SÚHLASÍM viac o cookies

A FINVAL MÁRKÁJÚ HAJÓKRÓL

FINVAL – új horgászhajó márka a Szlovák piacon

A Slovenský RYBÁR horgászmagazin szerkesztősége a 2015 – ös év decemberében egy 3 napos látogatást tett a Finval horgászhajók üzemében. A látogatás része volt a külömböző horgászhajók tesztelése is a Dneper folyón. Konkrétan ezeket a hajótipusokat tesztelték Evo 475 és a Fisch PRO 555 amik 150HP Evinrud motorral voltak szerelve. A Finval horgászhajók megálmodójával, tulajdonosával készitett riportot most olvashatják.

Az Ukrán és az Orosz piacon az Önök horgászhajóit kedvelik és a legjobbak közt tartják számon horgászok. Meg tudna nekünk magyarázni azt hogy mi ennek a titka?
Én saját magam is horgász vagyok és a hajóépitést nem munkának hanem küldetésnek veszem. Tudom hogy a horgászoknak mire is van szükségük egy hajón ha horgászni indulnak. Szeretem tökéletesiteni a már létező dolgokat.

Milyen régtől foglalkozik horgászhajógyártással?
Már 8 éve gyártsuk a horgászhajóinkat és előtte főleg tervezéssel, fejlesztéssel foglalkoztunk. A legelső horgászhajónkat 2008 – ban adtuk el. 3 alkalommal is lecseréltük a munkatársainkat amig végül összeállt az a csapat ami precizen és gyorsan tud dolgozni.

Miért éppen horgászhajógyártás? A maguk piacán szinte az egész világ hajómárkájait értékesitik külömböző cégek.
Azért mert mi kizárólag csak csónakból vagy hajóból horgászunk és ez a mi lételemünk. Az évek során már használtam és horgásztam sok horgászhajóból neves cégektől mint például a finn Buster vagy az amerikai Tracker és természetesen ukrán és orosz márkájú hajókból is, de mindegyikből hiányzott valami. A Buster túl nagy volt, de nagyon stabil volt a vizen. Horgászathoz nem volt ideális mert nagyon magasak az oldalai és kevés tárolórekesszel volt szerelve. Az amerikai Tracker horgászhajó jól fel volt szerelve de nem tetszett a vizen való viselkedése és igy a mi cégöóünk ötvözte az amerikai hajó felszereltségét a finn hajó stabilitásával és természetesen olcsóbban áruljuk a kész horgászhajóinkat.

Hány darab horgászhajót gyártanak?
Ebben az évben az ukrán és az orosz piacra 200 darab horgászhajót gyártottunk. Nemsokára elkészül egy újgyártósorunk és akkor már 35 darab horgászhajót fogunk tudni gyártani havonta.

Hány modellt készitenek?
A 2016 – os évben 4 modellt gyártottunk külömböző felszereltségben. A legkisebb modell a 475 EVO. A nevében szereplő számok a hosszára utalnak, tehát a horgászhajó 475 cm hosszú. Az 555 Sport Angler és a 555 FishPRO horgászhajókon kivül a többi hajót külömböző fedélzettel gyártjuk:
475 EVO – 2 féle
505 FishPRO – 4 féle

Minden egyes modellhez választhatóak külömböző tartozékok mint például 3 féle ülés, takaróponyva, bimini napfénytető, szőnyeg, rádió CD és MP3 lejátszóval, létra, LED világitás.

Terveznek új hajómodelleket is?
Igen, nagyon sok tervünk van. Szeretnénk gyártani kisebb hajókat-csónakakokat is amiket kisebb méretű motorokkal szerelnénk.

Hajók vontatásához való pótkocsikat is gyártanak?
Azokat még nem gyártunk, de már a terveink közt szerepel ez a feladat is.

A Finval hajókat tengeren is lehet használni?
Igen, a hajótest egy speciális 5083 megnevezésű aluminium anyagból van forrasztva és a hajóink C és D osztályba vannak sorolva ami azt jelenti hogy tengeren és védett vizeken is használhatóak.

www.superclny.sk, značka predajcu rybárskych člnov
FINVAL, Tracker, Nitro, HX, VX márkájú horgászhajók és tartozékai forgalmazója